Bij Bijdendijk thuis - Dagelijkse kost voor iedereen.

In dit kookboek neemt chef-kok Joris Bijdendijk je mee in wat er zoal bij hem thuis op tafel verschijnt. Dankzij de ruim 250 recepten en de helder beschreven technieken kan iedereen thuis leren een kreeft schoon te maken of een goede brioche te bakken. Daarnaast schrijft culinair journalist Joël Broekaert met zijn bekende aanstekelijke verwondering over de wetenschappelijke en historische achtergrond van alledaagse ingrediënten als boter en suiker, maar ook over vuur en de illustere vijfde smaak umami.

 

GRATIS STRRN Magazine nr. 9

 

432 pagina's | Nederlands | Hardcover | ISBN 9789038809847

€ 34,99

  • Voorraad1

Chef Rotterdam

Chef Rotterdam deelt de indrukwekkende verhalen en beelden van 25 Rotterdamse chefs die op eigen wijze stevig aan de weg timmeren in binnen- en buitenland. Wie zijn toch die mannen die keer op keer onze smaakpapillen weten te triggeren? Wat bezielt hen om zestien, zeventien uur per dag achter het fornuis te staan om gasten tot in het extreme te willen verwennen. Naast de interviews lichten de chefs in het boek één gerecht uit dat hen typeert als chef en als mens. Cees Helder, het boegbeeld van de vaderlandse gastronomie, tekent voor de inleiding.
Chef Rotterdam verschijnt op 29 november 2021. Bestel je het boek voor die tijd? Dan heb je het boek uiterlijk 1 december 2021 in huis.

€ 37,50

  • Voorraad1

Jermain de Rozario - Lotus, van vuilnisman tot sterrenchef.

Dichtbij het vuur

Hij zat aan de drugs, had torenhoge schulden en werkte een tijd lang als vuilnisman. Maar Jermain de Rozario vond uiteindelijk troost en zingeving in de keuken. Twee jaar nadat hij zijn eigen restaurant opende, haalde hij een Michelinster binnen. De jongen die zich lange tijd een loser voelde, staat plots vol in de schijnwerpers. Hoewel hij ogenschijnlijk in een wereld vol glitter en glamour terecht is gekomen, voelt hij dagelijks de immense druk om op topniveau te presteren. In Lotus vertelt de chef niet alleen over zijn successen en zijn angsten; hij praat ook met smaak over het harde regime in de keuken, de meest vervelende gasten en de wijze waarop zijn gerechten tot stand komen. Ook is hij eerlijk en kritisch over zijn terugval.
Hij grijpt weer naar de coke, als zijn vader onverwachts in de gevangenis terechtkomt.

Nederlands |  Paperback |  9789048856725 |  288 pagina's

€ 22,99

  • Voorraad1

'Hoe gastvrij ben jij?' - Jeannine Sok

'Hoe gastvrij ben jij?' staat vol tips, achtergrondinformatie en inspirerende interviews, verhalen en adviezen van bekende meesters en ondernemers in het vak zoals Thérèse Boer, Pasquinel Kolk, Hidde den Brabander, Jort Kelder, Roberto Payer en Bert van Leeuwen. Gastologie is de psychologie van de gast. In haar boek laat Jeannine stap voor stap zien hoe je ervoor zorgt dat gasten zich écht welkom voelen. En dat gaat veel verder dan het bereiden en serveren van dranken en gerechten met een glimlach. Je leert hoe je gasten kan lezen, begrijpen en hoe je hun gedrag kan voorspellen en zelfs beïnvloeden. En ook hoe je het beste kan omgaan met verschillende type gasten.
227 pagina's | Nederlands | Hardcover | ISBN 9789083190204

€ 39,99

  • Voorraad1

The Creative Chef Collection presents: Jeroen Achtien.

'This is not a cookbook. It is a culinary diary of a unique talent: Dutch chef Jeroen Achtien at Sens Restaurant (**) Vitznau, Switzerland.'

 

Jeroen Achtien is the chef of Sens restaurant in the Swiss town of Vitznau, the creator of a cuisine whose daring originality redefines and enlarges current concepts of gastronomy. On the shores of the enchanting Vierwaldstättersee, in the shade of mighty Alpine peaks, this sorcerer’s apprentice from the Netherlands reveals why he is one of Europe's greatest up-and-coming culinary talents. He carefully assembles his dishes, each a marvellous balance of superior flavours and innovatory techniques, into menus that are equally original, inspired, elegant and appetising.

 

This is not a cookbook. It is the culinary diary of a unique talent, an account of his journey to date, and an inventory of the experiences, inspirations and innovations that will come to surprise his guests in future years. This is the Creative Chef Collection.

 

256 pagina's | Engels | Hardcover | ISBN 9789083121000

€ 49,99

  • Voorraad1

'Ruige kost' - Paskal Jakobsen & Edwin Vinke

Keukenvrienden en levensgenieters Paskal en Edwin delen in Ruige kost hun favoriete en succesvolle recepten. Waar Edwin verrijkt wordt door de muzikaliteit van Paskal, leert Paskal van Edwin te proeven en te beleven in de keuken. De gerechten en ingrediënten zijn geïnspireerd op hun reizen en hun liefde voor Zeeland. 
Ingrediëntenlijst:
1 dosis gezond verstand; 1 keuken met goed materiaal; 1 dosis rust en geduld; 1 hulpje voor de afwas; 1 goed glas wijn (of 2, of 3...); 1 box met goede muziek; 1 of meerdere gezellige lekkere eters; 1 slager, visboer, schelpjesboer, toko.Zeeland.

€ 29,99

  • Voorraad1

Just Cook it - Sergio Herman

Koken zoals Sergio Herman in zijn sterrenrestaurants doet, kan bijna niemand. Hoeft ook niet, want de Zeeuwse top-chef kookt thuis precies zoals wij dat allemaal doen: snel, simpel en gezond. Toch zijn de gerechten die in huize Herman op tafel komen nét even lekkerder. In Just Cook It legt hij uit waarom. Kortom: JUST COOK IT.

 

 

€ 33,99

  • Voorraad1

SNERT, voor als alles in de soep loopt - Joris Bijdendijk

Soep is zó divers en voor iedereen, dat elke cultuur wel haar eigen soepen kent. Van pittige pindasoep op het Afrikaanse continent en Tom kha kai uit Azië, tot en met gazpacho rondom de Middellandse Zee. Sommige soepen moeten dagen trekken, andere zijn in een handomdraai gemaakt. Of het nou een maaltijdsoep is of een lichte soep als aperitief: soep troost ons. En troost is nodig na het afgelopen jaar. Restaurants moesten sluiten, de culturele sector lag op zijn gat en het zorgpersoneel draaide overuren.

In het snertnajaar van 2020 lanceerden Joris Bijdendijk en Samuel Levie hun eigen snert in blik: een lekkere erwtensoep met goede worst. Ze koppelden er een actie voor de Voedselbank aan en heel Nederland kleurde langzaam felroze en geel. Overal doken de soepblikken op. Al snel volgden van alle kanten inspirerende soepverhalen en Joris en Samuel vonden het de hoogste tijd om een ode te brengen aan het fenomeen soep. In het kookboek SNERT delen ze 40 kleurrijke en wereldse soepen, voor wie wat troost kan gebruiken. Niet alleen in de winter, maar het hele jaar door.
Hardcover - 128 pagina's - Nederlands

€ 20,00

  • Voorraad1

Simpel - Yotam Ottolenghi

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept

€ 34,99

  • Voorraad1

Groente Menu's - Etentjes voor thuis.

In Groente menu's van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz, vind je de leukste volledige menu's om thuis zelf te koken. Verrassend makkelijk en bijzonder tegelijk. Geen stress meer over welk gerecht je het beste kunt combineren. Voor vrienden, of voor met z’n twee, voor die momenten dat je lekker uit wilt pakken. Niet vega (kan wel), wel met groenten als de absolute ster.

 

Met dit boek laten Niven & Virginie zien hoe je, ook zonder sterren, thuis kunt toveren met groente.

 

224 pagina's | Nederlands | Hardcover | ISBN 9789021588162

€ 29,99

  • Voorraad1

NEW ITALIAN Sergio Herman

Italiaans eten. Comfortfood van de zuiverste soort. Net zoals zovelen onder ons is Sergio Herman al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Wie wordt er niet gelukkig van een bord pasta? De Italiaanse keuken is over de hele wereld geliefd en behoort tot het culinair erfgoed, maar er lijken vaak alleen authentieke gerechten te worden gekookt; er wordt weinig met nieuwe smaakcombinaties geëxperimenteerd.

Daar brengt Sergio verandering in met zijn take op de ‘cucina nuova’. In meer dan zestig goed thuis te bereiden recepten presenteert hij gerechten die in de basis klassiek Italiaans zijn, maar altijd een eigen flow of karaktervolle twist hebben en echt blijk geven van zijn visie op de nieuwe Italiaanse keuken. Verwacht dus geen authentieke pasta carbonara met spek, eerder een carbonara met pipe rigate en noordzeekrab, of pappardelle met Zeeuwse mosselen en´nduja in plaats van met vongole. Het is tijd om onszelf weer eens te verrassen in de Italiaanse keuken.
ISBN97890388 | Hardcover | Nederlands | 304 pagina's

€ 34,99

  • Voorraad1

Spicy Chef - Verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof**

In de keuken van Soenil Bahadoer komen Oost en West samen. In zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen verrast hij de smaakpapillen van zijn gasten. Kosmopolitische gastronomie verrijkt Soenil met Surinaams- Indiase ingrediënten en smaken en het resultaat is oog- en tongstrelend. Op zijn borden vindt een volmaakte samensmelting plaats van Surinaams streetfood en haute cuisine. Soenil Bahadoer is als culinaire jazz-rock. Met ruim vijftig recepten vertelt de Spicy Chef het verhaal over zijn Surinaams-Indiase afkomst en de rol van eten binnen zijn familie: de lekkerste snacks, zoals een brioche met bakkeljauw en compote van gebrande tomaten, en gerechten als sukade-rendang met gemberbier-ijs, of het familierecept voor Surinaamse bami. De gerechten zijn maakbaar, uitdagend en verrassend en vormen zo een mooie afspiegeling van Soenils nieuwe Surinaams-Indiase keuken.
"Knap en tegelijkertijd leuk en vooral lekker hoe Soenil Bahadoer zijn energie en opgewektheid in zijn gerechten kan vertalen. 

Hardcover - 288 pagina's 

€ 49,99

  • Voorraad1

Vijf seizoenen - Jonathan Zandbergen

In Het jaar rond neemt Jonathan Zandbergen je mee langs de culinaire seizoenen. Het boek is ingedeeld in vijf seizoenen, met als toevoeging de voorzomer: een vijfde seizoen op het gebied van verse ingrediënten. Ieder seizoen bevat tien recepten waarin ingrediënten van eigen bodem centraal staan. Zo eet je niet alleen verantwoord, maar geniet je ook van de ingrediënten als ze in op hun best zijn. Op de inspiratiekalenders zie je in een oogopslag wat in welke periode van het jaar beschikbaar is. Zo kun je thuis eindeloos combineren en variëren.

 

 

 

  • Nederlands | 
  • Hardcover | 
  • 9789048847044 

 

€ 31,99

  • Voorraad1

Sergio's Smaakmakers

 

In zijn thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus gebruiken? Waarom moet je het lekvocht van een potje olijven nooit weggooien? Wat kun je allemaal een boost geven met ansjovis? En waarom heeft Sergio altijd limoen in huis? Het resultaat zijn 20 verhalen en 70 recepten bomvol smaak. Van een super eenvoudige tapenade tot een pittige pasta. En van een simpele salade tot een krachtige curry.
 

€ 34,99

  • Voorraad1

Het jaar van Guus en Dick

Ook met Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd aan tafel? Sla Het jaar van Guus en Dick open en geniet een jaar lang van de leukste eetmomenten met deze kookvrienden. Proef de verjaardagssaté die Guus elk jaar serveert en vier Sinterklaas net even anders met een Indische rijsttafel. Of hap tijdens carnaval in de allerlekkerste worstenbroodjes Guus-en-Dickstijl. Na al dat lekkers zet je met een (kleine) portie goede voornemens de broekriem zo weer een gaatje strakker.

 

€ 24,99

  • Voorraad1

De keukens van de Middellandse Zee

Heerlijke, uitnodigende gerechten waarin zon en smaak centraal staan. De keukens van de Middellandse Zee toont aan de hand van verhalen, recepten en schitterende fotografie de culinaire en veelzijdige erfenis van de Grieken, Romeinen, Arabieren en Vikingen. De liefde voor olijfolie, knoflook, ansjovis, pepertjes, verse kruiden en seizoensgroenten zorgt voor geurige keukens. Het is de smaak van West-Italië, Zuid-Frankrijk en Oost- Spanje die je onder andere de perfecte pesto, de beste bouillabaisse en de puurste paella brengt.

De keukens van de Middellandse Zee schotelt je verrukkelijke, maakbare gerechten voor. Het plezier van samen delen en lekker genieten staat voorop.

Lucio Galletto groeide op in Noordwest-Italië. Hij studeerde architectuur maar ging daarna in de horeca aan de slag. Met zijn restaurant Lucio's won hij diverse prijzen. Hij schreef met coauteur David Dale meerdere kookboeken.

 Over

Lucio Galletto groeide op in Noordwest-Italië. Hij studeerde architectuur maar ging daarna in de horeca aan de slag. Met zijn restaurant Lucio’s won hij diverse prijzen. Hij schreef samen met David Dale meerdere kookboeken, waaronder De keukens van de Middellandse Zee.

 

  • Nederlands | 
  • Hardcover | EAN 
  • 9789000358779 | 
  • Druk: 1 |
  •  
  • 288 pagina's

€ 33,99

  • Voorraad1

Contact

 

Algemene informatie

info@strrn.nl

Verkoop

 sales@strrn.nl

Klantenservice

 klantenservice@strrn.nl

Wijzigingen doorgeven

moderator@strrn.nl

 

Marketing & Events

marketing@strrn.nl

 

Uw persberichten

redactie@strrn.nl

Algemeen

Postadres:
Sterrenrestaurants Media

Sluisvaart 92

1191 HE Ouderkerk a.d. Amstel

KvK 73620831

Bank NL61 INGB 0009 1260 40

 

 Telefoon+31 (0)6 401 200 71