In dit boek neemt topchef Hans van Wolde de lezer mee naar de glooiende heuvels van het Zuid-Limburgse Mergelland, naar het thuis en de kern van zijn Brut172. Dit boek geeft een inkijk in het leven in een sterrenzaak, en waarom dat leven best wel zwaar, maar o, zo leuk is. Boordevol reële en oprechte verhalen die de lezer inzicht geven in alles wat Brut zo bijzonder maakt: leveranciers, ingrediënten, personen, verhalen en toekomstplannen, het komt hier allemaal samen.
Een speciale rol is weggelegd voor de nieuwe generatie vakmensen. ,,Die staan voor kwaliteit, maar ook echt kunnen genieten. De nieuwe generatie, die keihard werkt, maar ook relaxed is en zichzelf onuitputtelijk kan verwennen. Een generatie om te bewonderen en te vertrouwen’’ aldus Van Wolde. ,,Ik heb dit boek gemaakt als geschenk voor hen. Als handvat voor het ‘nieuwe werken’.’’
Die verhalen worden aangevuld met recepten uit de keuken van Van Wolde en Brut172. Recepten uit het verleden en van het heden. Recepten om thuis zelf te maken, herkenbaar voor de liefhebber en de hobbykok, want, Brut, dat ben je zelf.
€ 29,50
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
€ 20,00
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
In dit kookboek neemt chef-kok Joris Bijdendijk je mee in wat er zoal bij hem thuis op tafel verschijnt. Dankzij de ruim 250 recepten en de helder beschreven technieken kan iedereen thuis leren een kreeft schoon te maken of een goede brioche te bakken. Daarnaast schrijft culinair journalist Joël Broekaert met zijn bekende aanstekelijke verwondering over de wetenschappelijke en historische achtergrond van alledaagse ingrediënten als boter en suiker, maar ook over vuur en de illustere vijfde smaak umami.
GRATIS STRRN Magazine nr. 9
432 pagina's | Nederlands | Hardcover | ISBN 9789038809847
€ 34,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
Chef Rotterdam deelt de indrukwekkende verhalen en beelden van 25 Rotterdamse chefs die op eigen wijze stevig aan de weg timmeren in binnen- en
buitenland. Wie zijn toch die mannen die keer op keer onze smaakpapillen weten te triggeren? Wat bezielt hen om zestien, zeventien uur per dag achter het fornuis te staan om gasten tot in het
extreme te willen verwennen. Naast de interviews lichten de chefs in het boek één gerecht uit dat hen typeert als chef en als mens. Cees Helder, het boegbeeld van de vaderlandse gastronomie,
tekent voor de inleiding.
Chef Rotterdam verschijnt op 29 november 2021. Bestel je het boek voor die tijd? Dan heb je het boek uiterlijk 1 december 2021 in huis.
€ 37,50
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
Dichtbij het vuur
Hij zat aan de drugs, had torenhoge schulden en werkte een tijd lang als vuilnisman. Maar Jermain de Rozario vond uiteindelijk troost en zingeving in de keuken. Twee jaar nadat hij zijn eigen
restaurant opende, haalde hij een Michelinster binnen. De jongen die zich lange tijd een loser voelde, staat plots vol in de schijnwerpers. Hoewel hij ogenschijnlijk in een wereld vol glitter en
glamour terecht is gekomen, voelt hij dagelijks de immense druk om op topniveau te presteren. In Lotus vertelt de chef niet alleen over zijn successen en zijn angsten; hij praat ook met smaak
over het harde regime in de keuken, de meest vervelende gasten en de wijze waarop zijn gerechten tot stand komen. Ook is hij eerlijk en kritisch over zijn terugval.
Hij grijpt weer naar de coke, als zijn vader onverwachts in de gevangenis terechtkomt.
Nederlands | Paperback | 9789048856725 | 288 pagina's
€ 22,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
'Hoe gastvrij ben jij?' staat vol tips, achtergrondinformatie en inspirerende interviews, verhalen en adviezen van bekende meesters en ondernemers in het vak zoals Thérèse Boer, Pasquinel Kolk,
Hidde den Brabander, Jort Kelder, Roberto Payer en Bert van Leeuwen. Gastologie is de psychologie van de gast. In haar boek laat Jeannine stap voor stap zien hoe je ervoor zorgt dat gasten zich
écht welkom voelen. En dat gaat veel verder dan het bereiden en serveren van dranken en gerechten met een glimlach. Je leert hoe je gasten kan lezen, begrijpen en hoe je hun gedrag kan
voorspellen en zelfs beïnvloeden. En ook hoe je het beste kan omgaan met verschillende type gasten.
227
pagina's | Nederlands | Hardcover | ISBN 9789083190204
€ 39,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
'This is not a cookbook. It is a culinary diary of a unique talent: Dutch chef Jeroen Achtien at Sens Restaurant (**) Vitznau, Switzerland.'
Jeroen Achtien is the chef of Sens restaurant in the Swiss town of Vitznau, the creator of a cuisine whose daring originality redefines and enlarges current concepts of gastronomy. On the shores of the enchanting Vierwaldstättersee, in the shade of mighty Alpine peaks, this sorcerer’s apprentice from the Netherlands reveals why he is one of Europe's greatest up-and-coming culinary talents. He carefully assembles his dishes, each a marvellous balance of superior flavours and innovatory techniques, into menus that are equally original, inspired, elegant and appetising.
This is not a cookbook. It is the culinary diary of a unique talent, an account of his journey to date, and an inventory of the experiences, inspirations and innovations that will come to surprise his guests in future years. This is the Creative Chef Collection.
256 pagina's | Engels | Hardcover | ISBN 9789083121000
€ 49,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
€ 29,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
€ 33,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
€ 34,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
In Groente menu's van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz, vind je de leukste volledige menu's om thuis zelf te koken. Verrassend makkelijk en bijzonder tegelijk. Geen stress meer over welk gerecht je het beste kunt combineren. Voor vrienden, of voor met z’n twee, voor die momenten dat je lekker uit wilt pakken. Niet vega (kan wel), wel met groenten als de absolute ster.
Met dit boek laten Niven & Virginie zien hoe je, ook zonder sterren, thuis kunt toveren met groente.
224 pagina's | Nederlands | Hardcover | ISBN 9789021588162
€ 29,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
€ 34,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
€ 49,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
In Het jaar rond neemt Jonathan Zandbergen je mee langs de culinaire seizoenen. Het boek is ingedeeld in vijf seizoenen, met als toevoeging de voorzomer: een vijfde seizoen op het gebied van verse ingrediënten. Ieder seizoen bevat tien recepten waarin ingrediënten van eigen bodem centraal staan. Zo eet je niet alleen verantwoord, maar geniet je ook van de ingrediënten als ze in op hun best zijn. Op de inspiratiekalenders zie je in een oogopslag wat in welke periode van het jaar beschikbaar is. Zo kun je thuis eindeloos combineren en variëren.
€ 31,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
In zijn thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus gebruiken? Waarom moet je het lekvocht van een potje olijven nooit weggooien? Wat kun je allemaal een boost geven met ansjovis? En waarom heeft Sergio altijd limoen in huis? Het resultaat zijn 20 verhalen en 70 recepten bomvol smaak. Van een super eenvoudige tapenade tot een pittige pasta. En van een simpele salade tot een krachtige curry.
€ 34,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
Ook met Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd aan tafel? Sla Het jaar van Guus en Dick open en geniet een jaar lang van de leukste eetmomenten met deze kookvrienden. Proef de verjaardagssaté die Guus elk jaar serveert en vier Sinterklaas net even anders met een Indische rijsttafel. Of hap tijdens carnaval in de allerlekkerste worstenbroodjes Guus-en-Dickstijl. Na al dat lekkers zet je met een (kleine) portie goede voornemens de broekriem zo weer een gaatje strakker.
€ 24,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
Heerlijke, uitnodigende gerechten waarin zon en smaak centraal staan. De keukens van de Middellandse Zee toont aan de hand van verhalen, recepten en schitterende fotografie de culinaire en veelzijdige erfenis van de Grieken, Romeinen, Arabieren en Vikingen. De liefde voor olijfolie, knoflook, ansjovis, pepertjes, verse kruiden en seizoensgroenten zorgt voor geurige keukens. Het is de smaak van West-Italië, Zuid-Frankrijk en Oost- Spanje die je onder andere de perfecte pesto, de beste bouillabaisse en de puurste paella brengt.
De keukens van de Middellandse Zee schotelt je verrukkelijke, maakbare gerechten voor. Het plezier van samen delen en lekker genieten staat voorop.
Lucio Galletto groeide op in Noordwest-Italië. Hij studeerde architectuur maar ging daarna in de horeca aan de slag. Met zijn restaurant Lucio's won hij diverse prijzen. Hij schreef met coauteur David Dale meerdere kookboeken.
Over
Lucio Galletto groeide op in Noordwest-Italië. Hij studeerde architectuur maar ging daarna in de horeca aan de slag. Met zijn restaurant Lucio’s won hij diverse prijzen. Hij schreef samen met David Dale meerdere kookboeken, waaronder De keukens van de Middellandse Zee.
€ 33,99
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien