SNERT, voor als alles in de soep loopt - Joris Bijdendijk, restaurant RIJKS*

Nu met gratis STRRN Magazine

 

Samenvatting

Soep is zó divers en voor iedereen, dat elke cultuur wel haar eigen soepen kent. Van pittige pindasoep op het Afrikaanse continent en Tom kha kai uit Azië, tot en met gazpacho rondom de Middellandse Zee. Sommige soepen moeten dagen trekken, andere zijn in een handomdraai gemaakt. Of het nou een maaltijdsoep is of een lichte soep als aperitief: soep troost ons. En troost is nodig na het afgelopen jaar. Restaurants moesten sluiten, de culturele sector lag op zijn gat en het zorgpersoneel draaide overuren.

In het snertnajaar van 2020 lanceerden Joris Bijdendijk en Samuel Levie hun eigen snert in blik: een lekkere erwtensoep met goede worst. Ze koppelden er een actie voor de Voedselbank aan en heel Nederland kleurde langzaam felroze en geel. Overal doken de soepblikken op. Al snel volgden van alle kanten inspirerende soepverhalen en Joris en Samuel vonden het de hoogste tijd om een ode te brengen aan het fenomeen soep. In het kookboek SNERT delen ze 40 kleurrijke en wereldse soepen, voor wie wat troost kan gebruiken. Niet alleen in de winter, maar het hele jaar door.
Hardcover - 128 pagina's - Nederlands
SNERT, voor als alles in de soep loopt

€ 20,00

  • Voorraad
  • Voorraad1

Spicy Chef - Verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof**

Nu met gratis STRRN Magazine


In de keuken van Soenil Bahadoer komen Oost en West samen. In zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen verrast hij de smaakpapillen van zijn gasten. Kosmopolitische gastronomie verrijkt Soenil met Surinaams- Indiase ingrediënten en smaken en het resultaat is oog- en tongstrelend. Op zijn borden vindt een volmaakte samensmelting plaats van Surinaams streetfood en haute cuisine. Soenil Bahadoer is als culinaire jazz-rock. 
Met ruim vijftig recepten vertelt de Spicy Chef het verhaal over zijn Surinaams-Indiase afkomst en de rol van eten binnen zijn familie: de lekkerste snacks, zoals een brioche met bakkeljauw en compote van gebrande tomaten, en gerechten als sukade-rendang met gemberbier-ijs, of het familierecept voor Surinaamse bami. De gerechten zijn maakbaar, uitdagend en verrassend en vormen zo een mooie afspiegeling van Soenils nieuwe Surinaams-Indiase keuken.

"Knap en tegelijkertijd leuk en vooral lekker hoe Soenil Bahadoer zijn energie en opgewektheid in zijn gerechten kan vertalen. Als geen ander integreert hij specerijen, kruiden en ingrediënten tot een harmonieus en uniek geheel. Soenil Bahadoer is meer dan ooit een van de bepalende figuren aan de top van de gastronomie in Nederland.' — jury Gault&Millau Awards 2020, die Soenil verkoos tot Chef van het Jaar 2020

"Soenil Bahadoer is een van De Groten in Nederland.' — culinair journalist Joël Broekaert in NRC Handelsblad

Hardcover - 288 pagina's - leverbaar vanaf 31 augustus 2020.

Spicy Chef

€ 49,99

  • Voorraad
  • Voorraad1

The Creative Chef Collection presents: Jeroen Achtien.

'This is not a cookbook. It is a culinary diary of a unique talent: Dutch chef Jeroen Achtien at Sens Restaurant (**) Vitznau, Switzerland.'

 

Jeroen Achtien is the chef of Sens restaurant in the Swiss town of Vitznau, the creator of a cuisine whose daring originality redefines and enlarges current concepts of gastronomy.

 

On the shores of the enchanting Vierwaldstättersee, in the shade of mighty Alpine peaks, this sorcerer’s apprentice from the Netherlands reveals why he is one of Europe's greatest up-and-coming culinary talents. He carefully assembles his dishes, each a marvellous balance of superior flavours and innovatory techniques, into menus that are equally original, inspired, elegant and appetising.

 

This is not a cookbook. It is the culinary diary of a unique talent, an account of his journey to date, and an inventory of the experiences, inspirations and innovations that will come to surprise his guests in future years. This is the Creative Chef Collection.

 

GESIGNEERD EXEMPLAAR!

 

256 pagina's | Engels | Hardcover | ISBN 9789083121000

€ 49,95

  • Voorraad
  • Voorraad1

'Ruige kost' - Paskal Jakobsen & Edwin Vinke - Gratis STRRN Magazine

Keukenvrienden en levensgenieters Paskal en Edwin delen in Ruige kost hun favoriete en succesvolle recepten. Waar Edwin verrijkt wordt door de muzikaliteit van Paskal, leert Paskal van Edwin te proeven en te beleven in de keuken. De gerechten en ingrediënten zijn geïnspireerd op hun reizen en hun liefde voor Zeeland. Ingrediëntenlijst:
1 dosis gezond verstand; 1 keuken met goed materiaal; 1 dosis rust en geduld; 1 hulpje voor de afwas; 1 goed glas wijn (of 2, of 3...); 1 box met goede muziek; 1 of meerdere gezellige lekkere eters; 1 slager, visboer, schelpjesboer, toko.Zeeland.

 

€ 29,99

  • Voorraad
  • Voorraad1

Vijf seizoenen - Jonathan Zandbergen

 

In Het jaar rond neemt Jonathan Zandbergen je mee langs de culinaire seizoenen. Het boek is ingedeeld in vijf seizoenen, met als toevoeging de voorzomer: een vijfde seizoen op het gebied van verse ingrediënten. Ieder seizoen bevat tien recepten waarin ingrediënten van eigen bodem centraal staan. Zo eet je niet alleen verantwoord, maar geniet je ook van de ingrediënten als ze in op hun best zijn. Op de inspiratiekalenders zie je in een oogopslag wat in welke periode van het jaar beschikbaar is. Zo kun je thuis eindeloos combineren en variëren.

 

 

 

 

 

 

€ 31,99

  • Voorraad
  • Voorraad1

Just Cook it - Vlotte en smaakvolle recepten voor thuis

 

Koken zoals Sergio Herman in zijn sterrenrestaurants doet, kan bijna niemand. Hoeft ook niet, want de Zeeuwse top-chef kookt thuis precies zoals wij dat allemaal doen: snel, simpel en gezond. Toch zijn de gerechten die in huize Herman op tafel komen nét even lekkerder. In Just Cook It legt hij uit waarom. Van een lasagne tot een tiramisu en van een pan mosselen tot een auberginesalade: door een paar simpele toevoegingen leert Sergio je om iets eenvoudigs super tasty te maken. Bijvoorbeeld door altijd wat zelfgemaakte chili-olie bij de hand te hebben. Of door een piepklein beetje gekonfijte citroen toe te voegen. Maar vooral door gewoon in de keuken te gaan staan en aan de slag te gaan, want lekker koken is vooral een kwestie van doen. Kortom: JUST COOK IT.

 

 

 

€ 33,99

  • Beperkt beschikbaar
  • Voorraad1

Lekker op z’n Liemers 'Onbegrensd'

Op een dag begint het weer te kriebelen, het avontuur, de natuur, het creëren van nieuwe recepten, het opdoen van inspiratie, ontdekken en samen eropuit! De twee bevlogen sous-chefs Tom Lamers en Sierk Buwalda hebben hun tweede kookboek ‘Lekker op z’n Liemers Onbegrensd’ gelanceerd. Beide zijn werkzaam bij sterrenrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum.

 

‘Lekker op z’n Liemers Onbegrensd’

In het verhalende kookboek gaan de twee sterrenkoks op avontuur in de Gelderse platteland streek De Liemers. Tom Lamers, geboren en getogen in Loo, laat zijn Friese collega en vriend Sierk Buwalda zien wat er zo allemaal geteeld, gebrouwen en gebakken wordt in deze groene regio. Met de fotocamera in de aanslag bezoeken zij vijftien lokale bedrijven en maken met de mooiste producten heerlijke gerechten. In dit kookboek delen zij de recepten en lees je de persoonlijke verhalen van de boeren, telers en ambachtslieden uit de streek.

 

€ 17,50

  • Voorraad
  • Voorraad1

Sobremesa Recepten en verhalen uit Sergio's Ibiza

Sobremesa, hét grote nieuwe boek van Sergio Herman.
In Sobremesa geeft sterrenchef Sergio Herman een culinaire rondleiding over zijn Ibiza. Volop genieten, met zijn allen aan tafel zitten en eindeloos natafelen, wat in het Spaans 'Sobremesa' heet. Precies dat geluk deelt Sergio in zijn nieuwe kookboek. Met de recepten in Sobremesa creëer je tafels vol geurende en kleurrijke gerechten die doen verlangen naar het warme, gelukzalige en vrije Ibiza. Disfruta!

 

 

 

 

 

 

 

Sobremesa Recepten en verhalen uit Sergio's Ibiza

€ 34,99

  • Voorraad
  • Voorraad1

Sergio's Smaakmakers

In zijn thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus gebruiken? Waarom moet je het lekvocht van een potje olijven nooit weggooien? Wat kun je allemaal een boost geven met ansjovis? En waarom heeft Sergio altijd limoen in huis? Het resultaat zijn 20 verhalen en 70 recepten bomvol smaak. Van een super eenvoudige tapenade tot een pittige pasta. En van een simpele salade tot een krachtige curry.

 

 

 

 

 

 

€ 34,99

  • Voorraad
  • Voorraad1

Met Groente! Niven Kunz

Met Groente! bewijst Michelin Sterrenchef Niven Kunz eens en voor altijd dat koken met groente spannender, stoerder en vooral veel makkelijker is dan gedacht. De recepten in dit boek zijn supersimpel en de ingrediënten echt overal verkrijgbaar. Van simpele avocado-makreelsalade en gepofte biet met aardbei tot risotto met bospeen of een paddenstoelensoep met walnoot: de simpele twists zorgen voor een spectaculair resultaat. Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe:  vanaf nu zijn groenten jouw nieuwe sterren in de keuken! De jonge Niven Kunz heeft al sinds zijn 24e een Michelinster en kookt met groente in de hoofdrol. Dit wordt gewaardeerd: zijn Restaurant NIVEN is al drie jaar op rij door 500 collega’s uitgeroepen tot ‘Beste Groenterestaurant van Nederland’.

 ‘Met dit boek hoop ik jou te inspireren vanuit groente te gaan koken. Dus eerst naar de groenteman of groenteafdeling in de supermarkt en dan pas beslissen of je er vlees of vis bij doet.’

– Niven Kunz

 

€ 24,99

  • Voorraad
  • Voorraad1

Het jaar van Guus en Dick


Ook met Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd aan tafel? Sla Het jaar van Guus en Dick open en geniet een jaar lang van de leukste eetmomenten met deze kookvrienden. Proef de verjaardagssaté die Guus elk jaar serveert en vier Sinterklaas net even anders met een Indische rijsttafel. Of hap tijdens carnaval in de allerlekkerste worstenbroodjes Guus-en-Dickstijl. Na al dat lekkers zet je met een (kleine) portie goede voornemens de broekriem zo weer een gaatje strakker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

€ 24,99

  • Voorraad
  • Voorraad1

Contact

 

Algemene informatie

info@strrn.nl

Verkoop

 sales@strrn.nl

Klantenservice

 klantenservice@strrn.nl

Wijzigingen doorgeven

moderator@strrn.nl

 

Marketing & Events

marketing@strrn.nl

 

Uw persberichten

redactie@strrn.nl

Algemeen

Postadres:
Sterrenrestaurants Media

Sluisvaart 92

1191 HE Ouderkerk a.d. Amstel

KvK 73620831

Bank NL61 INGB 0009 1260 40

 

 Telefoon+31 (0)6 401 200 71